America

vs Europe

En turnering i världsklass!

Världens bästa padelspelare samlas i Båstad den 29-31 juli för att spela den första upplagan av en världsunik tävling – America vs Europe. Tävlingen är en variant på tennisens Laver Cup och golfens Ryder Cup där Amerika ställs mot Europa.

Evenemanget är ett samarbete mellan Euro Finans, Arena Båstad och Hotel Skansen. Grundaren till tävlingen är Lisandro Borges från Argentina. ”Idén till tävlingen har jag fått från Laver Cup på ATP-touren i tennis. Jag är väldigt nöjd över att tävlingen sker i Båstad och Sverige då de tidigare tävlingarna där har varit väldigt uppskattade av spelarna och WPT (World Padel Tour)”, säger Lisandro.

Tävlingen kommer helt rätt i tiden. I många år har argentinarna dominerat men det har varit ett tronskifte och Spanien har tagit över. Nu ställs det på sin spets vem som egentligen sitter på tronen. Samtliga topp tio spelare på världsrankingen kommer vara på plats och de tävlar om en historisk prissumma om €100 000. 

Varmt välkomna!

Reza Deheshjoo – Tournament Director

Spelformat

2 lag med 10 spelare i varje bestående av de bästa spelarna från varsin kontinent gör upp om prissumman på €100.000. Lagen leds av varsin kapten vars uppgift är att välja ut spelarna till respektive match. Först till 11 poäng vinner!

Poäng & Matcher

Torsdag 29 Juli: 4 matcher – Varje match är värd 1 poäng

Fredag 30 Juli: 3 matcher – Varje match är värd 2 poäng

Lördag 31 Juli: 2 matcher – Första matchen är värd 4 poäng och andra matchen 6 poäng.

Är ställningen lika efter ordinarie spelprogram spelas en helt avgörande match om totalsegern.

Alla matcher spelas i fulla bäst av 3 set.

Läs om lagen